9 / 10 - Bekijk reviews


Craft
Cadomotus
> Bekijk alle merken

Opzoek naar schaatsartikelen voor de schaatssport? 

Bekijk alle producten voor schaatsen, schaatsen slijpen, schaatskleding en schaatsaccessoires

Schaatsen
Binnen de categorie schaatsen hebben wij diverse soorten en maten. Het assoritment bestaat uit klapschaatsen maar ook verstelbare schaatsen voor de kids die eenvoudig aan en uit te trekken zijn. De schaatsen zijn geschikt voor alle kunstijsbanen in nederland en natuurlijk ook voor het natuurijs.

Het slijpen van schaatsen is een vakwerk wat nauwkeurig komt. Goede scherpe schaatsen zijn belangrijk om de juiste afzet en drukverhouding te krijgen op het ijs. Er zijn verschillende soorten technieken van schaatsen slijpen. Het belangrijkste van schaatsen slijpen is goed materiaal. Zonder goed materiaal krijg je de schaatsen namelijk niet goed scherp. Goed materiaal bestaat uit een slijptafel, een afbraamsteen en een slijpsteen.
 

Naast scherpe schaatsen en goede schaatsen is kleding ook een belangrijk onderdeel. Omdat het vaak koud is maar wel bewegelijk moet zijn is er speciale schaatskleding te koop waar je lichaam warm blijft maar nog wel goed kunt bewegen. Bekijk ons aanbod schaatsjacks, schaatssokken, thermobroeken en handschoenen voor schaatsen om optimaal te ijs te gaan.

SportbeerSportbeer